Na cestě po Karlovarském kraji

Infocentra odpovídají také na kuriózní dotazy

23.03.2009 19:47

 

Infocentra odpovídají také na kuriózní dotazy

Pondělí, 23 březen 2009
Sokolovské infocentrum
Chebské i sokolovské turistické infocentrum se chystají na novou sezónu. To chebské v loňském roce zaznamenalo prudký růst zájemců o jeho služby.




 
„Za loňský rok jsme měli přesně 47792 návštěvníků, což je třeba ve srovnání s rokem 2003 nárůst 150%,“ řekla vedoucí odd. cestovního ruchu města Chebu Marcela Brabačová.

Chebské infocentrum

Poměr tuzemských a zahraničních zájemců je po letech vyrovnaný. V Sokolově se museli smířit s mnohem skromnější návštěvností.

„V Sokolově jich bylo určitě víc, ale se k nám přišlo 6 tisíc lidí přibližně. Z toho bylo pouze 100 cizinců. Většinou Němci a Holanďané,“ uvedla pracovnice sokolovského Infocentra Alice Vavřínová.

Nejčastější dotazy jsou u obou Infocenter částečně podobné. Některé místní rarity se ale dostávají do popředí zájmu. 

„Za prvé se ptají co mohou v Chebu zajímavého vidět, berou si plány města, prospekty, potom shánějí ubytování, na třetím místě překvapivě postava Albrechta z Valdštejna,“ vyjmenovala Brabačová.


Chebské věže

 

„Tak ty české (turisty) nejvíc zajímá asi rozhledna Hard, jak se tam dostanou, případně jak je tam otevřeno, a cizinci se většinou chtějí někde dobře najíst, případně vyměnit eura,“ prozradila Vavřínová.

Cizinci naprosto shodně s Čechy - plán města, prospekty jako první, ubytování jako druhé. Potom se ptají, kde si mohou vyměnit eura, či zda jimi mohou zde platit, jaký momentální kurs, kde je nejbližší bankomat a jako pátá nejzajímavější je pro ně otázka, kde se dobře vaří,“  popsala nejčastější dotazy Brabačová.

Sokolovské infocentrum

Pracovníci infocenter se občas setkávají s kuriózními dotazy, na které je někdy opravdu těžké odpovědět.

„Byl tu jeden pán, který se ptal, kde si může nechat vykovat historický štít,“ vzpomněla si Vavřínová.

Marcele Brabačové utkvěly některé kuriózní případy: „Staré zastřešení věží kostela když sundali, tak přišel člověk, který si chtěl z toho udělat altánek na zahradě, tak jestli by nemohl ty staré plechové věže dostat. Další mladík chtěl seznam lichvářů, a také se nám přihodilo, že se nás ptali, že tady na náměstí půjčují peníze a jestli to není u nás. Tak to jsme tedy nepůjčili peníze.“

Další kuriozity a žebříček nejčastějších dotazů naleznete na našem webu www.zapad.cz .
 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode