Na cestě po Karlovarském kraji

Mezinárodní Folklorní Festival Mariánský podzim

29.03.2009 15:39

5.Mariánský podzim 17.-20.9.2009

 
 

Hlavní program probíhá v malebném prostředí lázeňské kolonády nedaleko zpívající fontány. Další vystoupení probíhají u lázeňských altánů a pramenů mezi podzimně zbarvenou přírodou, která ladí s pestrostí lidových krojů.

 

Mezinárodní folklórní festival "Mariánský podzim" se koná v Mariánských Lázních od roku 2004 a malebné lázeňské městečko vždy rozzáří barevností, dobrou náladou a energií.

Podtitul „Mezinárodní folklórní festival v barvách babího léta“ naprosto vystihuje tuto kulturně společenskou akci, která každým rokem přivítá větší počet spokojených návštěvníků a účinkujících přijíždějících z Čech, Moravy a zahraničí.

Snahou pořadatelů je ukázat nejen zahraniční ale i národní folklór, který si současní obyvatelé lázeňského města  přinesli ze svých rodišť, snad ze všech koutů republiky po 2. světové válce.

Naším cílem je odstřihnout návštěvníky, aspoň na chvilku, od hektického způsobu života a přimět je odpočívat s lidových uměním. Koneckonců do Mariánských Lázní se jezdí nabrat nové síly a k tomu je program festivalu přizpůsoben. Sobotní den je sestaven tak, aby návštěvník mohl zhlédnout všechna venkovní vystoupení a přitom se projít centrem města, kolonádou a přírodními parky.

Celý program festivalu zahajuje koncert „Roztančené divadlo, aneb to nejlepší z folklóru“, na kterém jsou v městském divadle k vidění krátká tématicky zaměřená vystoupení v divadelních úpravách.

Ve chvilkách volna mohou hosté obdivovat etnografickou výstavu a zaposlouchat se do hudby v prostorách nádherné Anglikánské kaple nebo nakoupit lidové výrobky na řemeslném jarmarku.

Folklórní festival se rozšířil v minulých letech i do Lázní Kynžvart a v nedaleké vesničce Valy, kam se letos díky kladné odezvě vrátí. Další vystoupení probíhají v neděli v nedalekých Františkových Lázních.

Další informace: https://www.marjanek.cz/

Fotografie z minulých ročníků

Festival 2006
 
Festivalový průvod v sobotu 2006
Závěrečné ukončení pátečního úvodního vystoupení souborů v Městskem divadle 2006
Z festivalu na kolonádě2006
Z festivalového zahájení 2006
Z festivalu v Kynžvartě 2006

 

Roztančená kolonáda

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode