Na cestě po Karlovarském kraji

O letiště se město již nechce soudit

06.04.2009 16:55

O letiště se město již nechce soudit

Pondělí, 06 duben 2009
Betonová plocha v majetku armády Chebská radnice se nechce nadále soudit s Ministerstvem obrany o pozemky na chebském letišti. Vleklý spor má dopady také na Aeroklub Karlovy Vary a na místní Ultralight club. Ten chce zmodernizovat letiště a soudní pře mu nedovoluje začít s pracemi. I proto město prodloužilo lhůtu pro realizaci zprovoznění letiště do konce letošního roku. Vlivem nevyjasněných majetkových poměrů totiž nebylo možné splnit původní termín.

 
„Ale zároveň mají partnera i Armádu České republiky a ti už jsou přísnější, ti už chtějí víc peněz za pronájem, prostě se chovají jako neúprosný majitel,“ vysvětlil starosta města Jan Svoboda.

 
Vztup na letištní plochu

Bez pozemků armády nemůže být letiště provozováno. Město má přitom zájem na fungujícím letišti, protože:

„Nejde jen o Ultralight club, jde i o větší letadla, čtyřmístné Cessny atd., samozřejmě že pro město je výhodné, když zde mohou přistávat menší letadla, to město okamžitě získává na atraktivitě, jednoznačně,“ potvrdil Svoboda.
 

Lety vrtulníkem

Armáda České republiky vlastní betonovou přistávací a vzletovou dráhu. Cheb půjčuje bezplatně travnaté pozemky pro účely klubu. Záměrem je zde vybudovat vnitrostátní letiště pro sportovní a rekreační letadla, bezmotorová letadla a sportovní létající zařízení.

Betonové pozemky armády

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode