Na cestě po Karlovarském kraji

Schola Ludus předávala ceny za rok 2008 - video

10.04.2009 11:00

Schola Ludus předávala ceny za rok 2008

Čtvrtek, 09 duben 2009

 

Schola Ludus předávala ceny za rok 2008

Letošní předávání cen Nadace Schola Ludus se uskutečnilo tradičně v prostorách chebské obřadní síně. Ceny spojené se symbolickou finanční odměnou uděluje nadace za mimořádné studijní a pedagogické výsledky. Hlavní cenu Hanse Novotnyho, udělovanou ve výjimečných případech, letos nikdo neobdržel. Oceněno bylo čtrnáct žáků a studentů chebských škol. Jmenovitě to byli Pavel Sutr ze Základní školy Kostelní náměstí, Miroslav Sabadin ze 4. Základní školy. Z gymnázia získali cenu Josef Hazi a David Tolar. Další ocenění gymnazisté David Poloch a Václav Čamra si pro cenu nepřišli. Cenu získala také studentka Střední zdravotnické školy Kateřina Schveinerová. Základní umělecká škola měla dvě želízka v ohni a to Lukáše Böhma a Stanislava Galbu. Svobodná chebská škola měla mezi laureáty pět zástupců, Ludvíka Egera, Václava Mužíka, Annu Chromou, Jana Chromého a Jakuba Papeže.

Ocenění Nadace získala Mgr. Milada Bartošková z chebského Gymnázia.

Další pedagogové byli oceněni městem Cheb ke Dni učitelů. Z první Základní školy to byla Mgr. Eva Truhlářová. Druhou ZŠ. zastoupil Mgr. Eduard Lhoták. I třetí ZŠ měla oceněnou jednu pedagožku a to Mgr. Hanu Pultarovou. Dvě ceny si odnesly učitelky ze čtvrté Základní školy Mgr. Iva Jelínková a Lenka Rozlílková. Z páté Základní školy si pro cenu přišla Mgr. Iva Bezděková. Šestá ZŠ měla zastoupení dvojí, Mgr. Danou Hendrychovou a Mgr. Miroslavou Fléglovou. Na základní škole Kostelní náměstí učí další oceněná, Mgr. Libuše Horáková.

Další oceněnou byla Marta Beranová z Domu dětí a mládeže v Chebu. Cenu získal také Jiří Smitek ze Základní umělecké školy, známý jako kapelník Chebského dechového orchestru. Z mateřských škol byly oceněny Libuše Poórová z Malého náměstí, Vladislava Kukačková, která si pro cenu nepřišla, Petra Žehrová z Mateřské školy Komenského ulice, Stanislava Kopecká ze školky v Osvobození, Karla Sojková, která nebyla přítomná slavnosti a Eva Hájková ze školky na sídlišti Skalka v ulici Do Zátiší.

Tradiční příspěvek na fond odborné literatury získala chebská knihovna a to šek na 35 tisíc korun.
 
 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode