Na cestě po Karlovarském kraji

14.Mezinárodní folklorní festival 3.-6.9.2009

29.03.2009 15:34

                                                                                   

Festival 2005-průvod, Soubor Dyleň Karlovy Vary 

Přehlídka špičkových folklorních souborů z České republiky a hostujících souborů z celého světa.

Karlovarský folklorní festival se uskuteční v  letošním roce 2009 již po čtrnácté. Za dobu své dlouholeté existence si získal řadu příznivců z řad místních obyvatel, lázeňských hostů a také folklorních souborů z domova i ze zahraničí.

Festival pořádá Soubor písní a tanců Dyleň z Karlových Varů a koná se vždy druhý víkend v září.

 

Festival  se skládá z několika komponovaných pořadů.

Ve čtvrtek mohou případní zájemci navštívit Festivalový předvečer, který se uskuteční v Jáchymově  v Domě kultury od 19.30. Představí se na něm zahraniční soubory.   

V pátek je na programu Zahradní slavnost v Poštovním dvoře. Její začátek je v 18.30. Vystupují zde  domácí i zahraniční soubory.

V sobotu se hraje a tančí na scéně před GH Pupp a na lázeňských kolonádách. Novinkou  festivalu bylo Karlovarské folklorní pódium na prostranství před lázeňským hotelem Thermal. Ve Zlatém klíči je pořádán od 14.00 hodin komorní pořad lidových muzik s názvem Setkání ve Zlatém klíči, který slovem doprovází historik Dr. Burachovič. V 16.00 hodin se městem vydá Slavnostní krojovaný průvod všech účinkujících souborů, který vyjde od GH Pupp a končí na prostranství před LH Thermal, kde probíhá celý víkend Jarmark lidových řemesel.

Slavnostní galaprogram se uskuteční ve Velkém sále LH Thermal. Jeho začátek je v 19.30. Jedná se o jedinečné představení všech zúčastněných souborů. 

V neděli se program přesouvá do Poštovního dvora. Jako každý rok zde proběhne od 14.00 hodin oblíbená Taneční veselice. Také již tradiční Mezinárodní folklorní odpoledne, které se koná od 14.30 v přírodním amfiteátru pod hradem Loket se těší na své diváky.

 Nabídka festivalu je opravdu pestrá, proto si vybere i ten nejnáročnější divák.      

 

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode