Na cestě po Karlovarském kraji

15. ročník Festivalu Divadlo jednoho herce Cheb 2009

29.03.2009 16:04

 

Divadlo jednoho herce, festival, který se jako bienále koná již třicet let je  jediná přehlídka profesionálního divadla v celém Karlovarském kraji a jediný festival zaměřený na formu monodramatu. Podobné akce se však konají v celém světě. Organizátorem festivalu je od jeho vzniku Západočeské divadlo v Chebu. Patnáctý ročník přehlídky se uskuteční od 1. do 4. října 2009 v nejrůznějších divadelních i nedivadelních prostorách města Cheb. Zájemci o účast se mohou přihlásit Západočeskému Divadlu Cheb.
 

V roce 2007 prošla přehlídka proměnou: výběr se zpřísnil a podléhá dramaturgické koncepci, účastnit se mohou jen profesionálové a poprvé se posílila zahraniční sekce (již dříve zastupovali pouze slovenští či polští umělci); podařilo se též navázat kontakty s analogickými přehlídkami v cizině. Navíc se potvrdilo, že tato forma je ideálně „vývozní“ (na minulém ročníku se podařilo do zahraničí „prodat“ nejméně tři z nabídnutých inscenací): nenáročná na převoz a často i bez jazykových bariér. V minulém ročníku se představili umělci různých žánrů (Vojta Švejda s inscenací Metamorfósis Famfuláre, Rosťa Novák s Osm – polib prdel kosům, Ondřej David s Akční lyrikou, Pavol Smolárik s inscenací hry Svou vlastní ženou, Tomáš Matonoha se stand-up comedy Všichni moji hrdinové atd., nechyběli hosté z Itálie, Litvy a USA).

Zájemci se mohou k účasti hlásit dramaturgyni festivalu Martě Ljubkové na adrese festival@divadlocheb.cz  nebo zaslat DVD nahrávku na adresu: Divadlo jednoho herce, Západočeské divadlo Cheb, Divadelní nám., 10, 350 11 Cheb. 

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode