Na cestě po Karlovarském kraji

SOTES žádá zvýšit příspěvek na separovaný odpad

06.03.2009 19:42

SOTES žádá zvýšit příspěvek na separovaný odpad

Pátek, 06 březen 2009
Sotes
Sokolovské technické služby žádají město o zvýšení příspěvku na likvidaci separovaného odpadu.





„Předložili nám podrobnou kalkulaci, jak plastů, tak skla i papíru a tato kalkulace vyznívá velmi špatně. To znamená, že v podstatě tyto komodity on (SOTES) dotuje a vyčíslil to na 600 tisíc korun do konce letošního roku,“ informoval místostarosta Jaromír Dvořák.

Separovaný odpad

Vinou zpomalení ekonomiky klesá zájem i o separovaný odpad. Obce tak postupně budou nuceny nést stále vyšší náklady na jeho ekologickou likvidaci. 

„Každá obec dnes dotuje separovaný odpad kvůli ekologii. A je podle mne špatné, že to stát nevidí a tento problém neřeší z hlediska státu,“ zlobil se Dvořák.

Bioodpad

„Jak to může dopadnout? Dopadne to špatně. Jestli to bude pokračovat, tak to dopadne tak, že za chviličku se stane to, že bude opět jeden kontejner a všechno skončí na jedné skládce,“ postěžoval si Dvořák.
 

V lepších barvách vidí radnice možnost sběru bioodpadu, který chce postupně zavést na území města. Hlavním dodavatelem budou Sokolovské technické služby, protože:

Sokolovské technické služby

„Základní problém je, že lidi berou, že bioodpad je svíčková a guláš, ale 99% biologického odpadu je tráva,“ řekl Dvořák.

Město má zpracovanou koncepci se kterou hodlá žádat o dotaci. Pokud vše dopadne podle plánu, neměl by být letos s bioodpadem problém.
 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode